Faq

Šta je zaista inovativno u proizvodima MonoDermà?

Ono što naše proizvode čini jedinstvenim, bezbednim i visoko delotvornim je inovativna MonoDermoDose® kapsula: svaka doza sadrži čistu i efikasnu formulaciju koja poštuje ekosistem vaše kože.

“Koži pružite samo ono što joj je potrebno” – ovo je poruka na koju nas MonoDermoDose® podseća svakog dana. Dermo-kozmetička čistoća, efikasnost i bezbednost, kao jedan i jedinstveni poklon za dobrobit vaše kože.

Gde mogu da se kupe proizvodi MonoDermà?

MonoDermà proizvodi mogu da se kupe u svim bolje snabdevenim apotekama. Ukoliko u nekoj apoteci trenutno nema ovog proizvoda, farmaceut može da se obrati veleprodaji u kojoj uvek ima naših proizvoda i proizvod za koji ste zainterestovani će u kratkom periodu biti dostavljen apoteci.

Da li su MonoDermà proizvodi hipoalergijski?

Filozofija koja je inspirisala liniju proizvoda MonoDermà zasniva se na konceptu “dermokozmetičkog minimalizma”. Proizvodi MonoDermà imaju besprekorno bazičnu formulaciju: sadrže isključivo čiste aktivne sastojke i minimalan broj pomoćnih supstanci, ne sadrže nijedan konzervans i veštačku boju.

Takva formulacija je razvijena sa ciljem da se senzitirajući učinak i rizik od alergijskih reakcija svedu na najmanju moguću meru i sa namerom da se obezbedi maksimalna sigurnost i efikasnost, čak i za najosetljivije vrste kože.

Da li proizvod MonoDermà mogu da koriste osobe alergične na nikl?

Količina nikla u proizvodima MonoDermà se proverava za svaku proizvedenu seriju posebno, metodom masene spektometrije. Rezultati pokazuju da je količina nikla mnogo manja od količine koja izaziva alergijske reakcije na koži preosteljivih osoba na ovaj metal.

Da li je u toku trudnoće dozvoljena upotreba proizvoda MonoDermà?

Dermo-kozmetička bezbednost naših proizvoda predstavlja naš apsolutni prioritet.

Svakodnevna upotreba naših proizvoda je potpuno bezbedna, čak i u toku trudnoće, što je omogućeno njihovom hipoalergenskom formulacijom, koja se postiže pažljivim odabirom aktivnih sastojaka i primenom savremene tehnologije.

Osim toga, sastojci deluju lokalno na koži, jer ne prodiru u njene dublje slojeve ili u krvotok.

MonoDermà C10 u toku trudnoće može da bude veoma korisna u prevenciji i tretiranju stanja melasma gravidarum (tamno braon fleke koje se javljaju kod trudnih žena, posebno na licu i vratu).

MonoDermà E5 se koristi za sprečavanje nastanka strija i pucanja bradavica.

MonoDerme A15 se ne preporučuje da se primenjuje tokom trudnoće.

Da li činjenica da se MonoDermà proizvodi nalaze u pojedinačnim pakovanjima znači da mogu da ih koristim isključivo jednokratno?

Proizvod koji se pakuje u pojedinačnim dozama mora da se upotrebi jednokratno i neposredno posle otvaranja pakovanja. Upravo inovativan način pakovanja MonoDermoDose® čuva čiste aktivne sastojke od kontakta sa vazduhom i svetlom, bez potrebe za dodavanjem hemijskih stabilizatora i konzervansa.

Kako se MonoDermoDose koristi?

MonoDermoDose® pažljivo držite izmedju prstiju u horizontalnom ili vertikalnom položaju, pazeći da pritisak ne bude suviše jak, a zatim okrenite poklopac pakovanja dok se on potpuno ne odvoji.
Proizvod nanesite na detaljno očišćenu kožu i prstima ga rasporedite na delove kože koje želite da tretirate.
Proizvod se apsorbuje brzo, nije masan i ne ostavlja fleke.

Da li posle nanošenja proizvoda MonoDermoDose® mogu da koristim kremu i/ili šminku koje uobičajeno koristim?

Posle nanošenja vitamina MonoDermoDose®, na kožu možete da nanesete drugi kozmetički proizvod (npr. dnevnu kremu, kremu sa zaštitnim faktorom, noćnu hranjivu kremu, šminku).

Da li jedno pakovanje MonoDermoDose® od 0,5 ml dovoljno za tretiranje lica i vrata?

Da, MonoDermoDose® od 0,5 ml sadrži dovoljnu količinu proizvoda za tretiranje i lica i vrata.

Da li MonoDermà vitamine smem da stavljam na oblast oko očiju?

MonoDermà proizvodi imaju posebno osmišljenu formulaciju koja garantuje najveću bezbednost i podnošljivost, čak i pri nanošenju proizvoda na osetljivu kožu oko očiju. MonoDermà A15 ne sme da se nanosi na predeo oko očiju jedino ukoliko se radi o posebno osetljivoj koži, s obzirom na koncentraciju retinola (0,15%) i na činjenicu da se radi o veoma aktivnom sastojku.

Koliko dugo treba da koristim preparat MonoDermà?

MonoDermà E5 može da se koristi kao “osnovni antioksidant” i, ukoliko je to moguće, bez vremenskog ograničenja. Za razliku od ovog proizvoda, preporučuje se da se proizvodi MonoDermà A15 i MonoDermà C10 koriste u ciklusima od 2 do 3 meseca, koji mogu da se ponavljaju u toku godine.

Da li je kod beba i dece dozvoljena upotreba proizvoda MonoDermà E5?

Zbog svojstava vitamina E i posebne formulacija proizvoda MonoDermà E5, ovaj proizvod predstavlja idealan dermo kozmetički preparat za negu dece sa crvenilom kože (osip od pelena, osim od hladnoće, opekotine od sunca, svrab). 

Nanela sam proizvod MonoDemà A15, a koža mi je pocrvenela i počela da se pomalo peruta. Da li je to uobičajena reakcija?

Uopšteno govoreći, topikalna primena retinoida može da izazove crvenilo kože, perutanje i suvu kožu. U poredjenju sa drugim retinoidima, retinol se bolje toleriše; uprkos tome, usled delovanja preparata mogu da se jave pojave koje ste pomenuli, posebno pri nekoliko prvih nanošenja proizvoda. U tom slučaju, prilagodite učestalost nanošenja osetljivosti svoje kože. Ukoliko se crvenilo i osećaj peckanja i dalje javljaju, prestanite da upotrebljavate proizvod.

Kada nanesem proizvod MonoDermà C10, koža me pomalo pecka.

Proizvod treba naneti na potpuno suvu kožu. Peckanje se javlja usled delovanja proizvoda i brzo prestaje.

Da li MonoDermà A15 (retinol 0,15%) sme da se koristi u letnjem periodu?

Budući da retinol ima efekat pilinga, zbog njega koža postaje osetljivija na sunčevu svetlost. Iz tog razloga preporučuje se da se MonoDermà A15 na kožu nanosi uveče, a zaštita krema u toku dana.