0,15% RETINOLA

JEDINSTVENA FORMULACIJA

Vitamini u slobodnom obliku, minimalnoj količini, bez konzervanasa, mirisa i boje.

  • Minimalni rizik od hipersenzitivnosti i alergijskih reakcija
  • Stabilan i zaštićen proizvod
  • Praktično pakovanje i jednostavan za primenu

MONODERMÀ C10

 

MonoDermà® C10 sadrži čist VITAMIN C u koncentraciji od 10%. VITAMIN C je esencijalan nutrijent  koji, budući da ga organizam ne proizvodi, mora da se dodatno unosi. Unošenje VITAMINA C  primenom direktno na kožu je prvi izbor u regulisanju nedostatak VITAMINA C u koži.

L-askorbinska kiselina, oblik VITAMINA C koji organizam koristi, višestruko je korisna. Izmedju ostalog, L-askorbinska kiselina stimuliše sintezu kolagena, sprečava oštećenja izazvana ultraljubičastim A i B zračenjem, doprinosi izbeljivanju hiperpigmentacije kože.

Upravo zbog navedenih karakteristika, VITAMIN C (L-askorbinska kiselina) koristi se za usporavanje starenja kože, kod diskoloracije kože (i u prevenciji diskoloracije kože posle tretmana laserom) i kao adjuvantna terapija kod nekih oblika dermatoza

MonoDermà® C10, zahvaljujući inovativnom pakovanju MonoDermoDose®, vašoj koži obezbedjuje aktivan sastojak u čistom stanju. Sadržaj ne dolazi u kontakt sa vazduhom i svetlom, a kako je bez parfema, boja i mirisa, garantuje maksimalnu sigurnost i podnošljivost i za najosetljiviji tip kože.

 

KAKO SE PROIZVOD KORISTI:

Na očišćenu i osušenu kožu naneti jedno pakovanje MonoDermoDose®. Jedno pakovanje je dovoljno za područje lica i vrata. Posle nanošenja MonoDermoDose® C10, na lice možete da nanesete bilo koji drugi kozmetički proizvod.

SLIKA 1: Da biste izvadili MonoDermoDose®, na gornjem delu diska podignite poklopac i povucite ga unazad.  

SLIKE 2 - 3: MonoDermoDose® kapsulu držite prstima u uspravnom položaju i, ne pritiskajući suviše jako, donji deo kapsule rotirajte dok se u potpunosti ne odvoji od gornjeg (koji je u obliku kapice).

SLIKE 4 - 5: Kada se dva dela pakovanja odvoje, sadržaj iz oba dela nanesite na delove kože koje želite da tretirate. Budući da je pakovanje MonoDermoDose® u potpunosti biorazgradivo, posle upotrebe ga možete odložiti sa organskim otpadom ili baciti direktno u kanalizacioni odvod.

MONODERMÀ je inovativna linija dermokozmetičkih proizvoda, posebno osmišljenih, da sa adekvatnom formulacijom, obezbede koži efikasan, bezbedan i ugodan kozmetički tretman. Korišćenjem aktivnih sastojaka u najčistijoj formi i u optimalnoj koncentraciji, garantuje se odlična podnošljivost čak i za najosetljivije tipove kože.

Indikacije:

Sprečava nastajanje hiperpigmentacija na koži.

Sprečava starenje kože. Održava elastičnost kože.

Anti-oksidantno i fotoprotektivno dejstvo (sprečava oštećenja izazvana UVA i UVB zracima).

Stimuliše sintezu kolagena.

Neutralizuje dejstvo slobodnih radikala.