10% ASKORBINSKE KISELINE

JEDINSTVENA FORMULACIJA

Vitamini u slobodnom obliku, minimalnoj količini, bez konzervanasa, mirisa i boje.

  • Minimalni rizik od hipersenzitivnosti i alergijskih reakcija
  • Stabilan i zaštićen proizvod
  • Praktično pakovanje i jednostavan za primenu

MONODERMÀ A15

 

MonoDermà® A15 sadrži čist vitamin A (Retinol) u koncentraciji od 0,15%.

Vitamin A je od velike važnosti za kožu jer je odgovoran za stalno obnavljanje epitela, mehanizmom ćelijske obnove. Retinol je prirodni regulator životnog ciklusa ćelije, reguliše keratinizaciju i zaštitu epitelnih ćelija. Retinol je pokazao efikasnost u prevenciji i odlaganju starenja: dodatno inicira proces regeneracije ćelija stimulacijom produkcije kolagena i elastina, vrši blagu eksfolijaciju i process omekšavanja čime se smanjuje dubina bora.

MonoDermà® A15 je indikovana za anti-aging zrele kože, daje licu mekoću, odmoran izgled, značajno smanjujući diskoloritet. Monodermà A15 je takođe indikovana za tretman kože sklone aknama: Retinol reguliše produkciju sebuma, minimizuje proširene pore i učestvuje u normalizaciji kože što je značajno za prevenciju stvaranja mitisera.

MonoDermà® A15, zahvaljujući inovativnom pakovanju MonoDermoDose®, vašoj koži obezbedjuje aktivan sastojak u čistom stanju. Sadržaj ne dolazi u kontakt sa vazduhom i svetlom, a kako je bez parfema, boja i mirisa, garantuje maksimalnu sigurnost i podnošljivost i za najosetljiviji tip kože.

 

KADA SE PROIZVOD KORISTI:

Proizvod koristiti uveče. MonoDermà® A15 može da se koristi u ciklusima u trajanju od jednog do dva meseca, koji mogu da se ponove nekoliko puta godišnje. Preporučuje se upotreba u periodu jesen – zima. Ukoliko je vaša koža osetljiva, proizvod u početku koristite svake druge večeri, da bi se vaša koža postepeno navikla na retinol.

 

KAKO SE PROIZVOD KORISTI:

Na očišćenu i osušenu kožu naneti jedno pakovanje MonoDermoDose®. Jedno pakovanje je dovoljno za područje lica i vrata. Posle nanošenja MonoDermoDose® A15, na lice možete da nanesete bilo koji drugi kozmetički proizvod.

SLIKA 1: Da biste izvadili MonoDermoDose®, na gornjem delu diska podignite poklopac i povucite ga unazad.  

SLIKE 2-3: MonoDermoDose® kapsulu držite prstima u uspravnom položaju i ne pritiskajući suviše jako, donji deo kapsule rotirajte dok se u potpunosti ne odvoji od gornjeg (koji je u obliku kapice).

SLIKE 4-5: Kada se dva dela pakovanja odvoje, sadržaj iz oba dela nanesite na delove kože koje želite da tretirate. Budući da je pakovanje MonoDermoDose® u potpunosti biorazgradivo, posle upotrebe ga možete odložiti sa organskim otpadom ili baciti direktno u kanalizacioni odvod.

 

MERE OPREZA:

Jače ili slabije izraženo perutanje koje se javlja u toku tretmana predstavlja posledicu delovanja samog proizvoda. U toku prvih nekoliko dana tretmana može da se pojavi prolazno crvenilo i blagi osećaj peckanja; ukoliko ovi simptomi ne nestanu, obustavite upotrebu proizvoda. Ukoliko imate osetljivu kožu, proizvod nemojte da nanosite na predeo oko očiju. Proizvod nemojte da upotrebljavate istovremeno sa drugim tretmanima za piling kože. Iako nisu utvrdjene kontraindikacije za primenu retinola na koži u kozmetičkim dozama, proizvod nemojte da koristite u periodu trudnoće. U slučaju intenzivnog ili dugotrajnog izlaganja suncu, preporučuje se upotreba kreme sa visokim zaštitnim faktorom.

 

MONODERMÀ je inovativna linija dermokozmetičkih proizvoda, posebno osmišljenih, da sa adekvatnom formulacijom, obezbede koži efikasan, bezbedan i ugodan kozmetički tretman. Korišćenjem aktivnih sastojaka u najčistijoj formi i u optimalnoj koncentraciji, garantuje se odlična podnošljivost čak i za najosetljivije tipove kože.

Indikacije:

Sprečava i odlaže starenje kože.

Koriguje duboke bore.

Podstiče obnavljanje ćelija.

Vrši blagi piling/omekšava kožu.